Droogijsstralen

Een relatief nieuwe techniek

Droogijsstralen

Droogijsstralen is een relatief nieuwe techniek die ideaal is om oldtimers en andere auto’s met kwetsbare onderdelen toch grondig te reinigen. De methode is uiterst effectief en bovendien milieuvriendelijk.

Ook voor de reiniging van het motorblok wordt deze techniek steeds vaker gebruikt. Dankzij deze methode is het namelijk niet nodig om alle elementen uit elkaar te halen, apart schoon te maken en weer te monteren.

Het is dus een uiterst veilige en grondige manier om moeilijk te bereiken of kwetsbare onderdelen te reinigen.

Hoe werkt het?

Droogijsstralen uitgelegd

Bij droogijsstralen wordt er geen water maar koolzuur in de vorm van droogijskorrels gebruikt om vervuiling van oppervlakken en objecten te verwijderen. De korrels bestaan uit CO2 en bevatten dus geen water.

Hierdoor kunnen ook elektrische omgevingen op een veilige manier gereinigd worden.

Het droogijsstralen kan onderverdeeld worden in drie etappes:

  • De perslucht, gebruikt om de korrels te spuiten, haalt al meteen de eerste vuildeeltjes weg.
  • Dankzij het grote temperatuurverschil tussen het droogijs en het warme oppervlak ontstaan er scheurtjes in het vuil waardoor het gemakkelijker loskomt.
  • Van zodra het droogijs het te behandelen oppervlak raakt ontstaat er een chemische reactie waardoor de vuildeeltjes loslaten en met de perslucht worden afgevoerd.
Multi-inzetbaar

Gebruikt in diverse sectoren

Droogijsstralen wordt niet alleen gebruikt in de autosector. Er zijn heel wat andere bedrijfstakken die het nut en gebruiksgemak van droogijs ontdekt hebben.

Bijna elke sector waarbij een doorgedreven reiniging van de machines vroeger enkel mogelijk was door ze volledig te demonteren, profiteert nu van de voordelen van het droogijsstralen.

Ook rubber kan zonder schade schoongemaakt worden en binnen de monumentenzorg is het droogijsstralen helemaal niet meer weg te denken. De vervuiling van een monument kan namelijk aangepakt worden zonder dat de grondlaag aangetast wordt.

Contact
VRAGEN OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Heeft u nog vragen, wenst u graag een vrijblijvende offerte of andere vragen, contacteer mij vrijblijvend.